ARTS ESCÈNIQUES

Margarida Xirgu
Image is not available

Molins de Rei, 1888 – Montevideo, 1969
Se la considera l’actriu més important de la història de Catalunya, musa del Teatre Romea i després al Teatro Español de Madrid. Poc abans que esclatés la Guerra Civil marxà a l’Argentina, en una gira que la dugué arreu del continent americà. A l’Uruguai dirigí l’Escola Dramàtica Municipal de Montevideo.

Se la considera la actriz más importante de la historia de Cataluña, musa del Teatro Romea y luego en el Teatro Español de Madrid. Poco antes del comienzo de la Guerra Civil marchó a Argentina, en una gira que la llevo por todo el continente americano. En Uruguay dirigió la Escuela Dramática Municipal de Montevideo.

Image is not available
Adrià Gual
Image is not available

Barcelona, 1872 – 1943
Dramaturg, escenògraf i empresari teatral català, impulsor i director de l'Escola catalana d'Art Dramàtic (ECAD), pintor i pioner del cinema. Artista polifacètic, també va escriure poesia i es va dedicar a les arts plàstiques.

Dramaturgo, escenógrafo y empresario teatral catalán, impulsor y director de la Escuela Catalana de Arte Dramático (ECAD), pintor y pionero del cine. Artista polifacético, también escribió poesía y se dedicó a las artes plásticas..

Image is not available
Núria Espert
Image is not available

L’Hospitalet de Llobregat, 1935 Actriu amb una llarga trajectòria, als 17 anys ja interpretava versions antològiques de Medea. Ha fet teatre, cinema i televisió i està considerada com un dels màxims exponents de l’escena catalana. Obtingué el Premi Nacional de Teatre i hi ha dos teatres que duen el seu nom..

Actriz con una larga trayectoria, a los 17años interpretaba ya versiones antológicas de Medea. Ha hecho teatro, cine y televisión y está considerada como uno de los máximos exponentes de la escena catalana. Tiene el Premio Nacional de Teatro y dos teatros llevan su nombre..

Image is not available
Josep Maria Flotats
Image is not available

Barcelona, 1939
L’actor i director Josep M. Flotats es formà a França on fou considerat fill predilecte de la Comedie Française i se li atorgà la Legió d’Honor. Fou ideòleg i primer director del Teatre Nacional de Catalunya i posteriorment s’establí a Madrid.

El actor y director Josep M. Flotats se formó en Francia donde fue considerado hijo predilecto de la Comédie Française y se le otorgó la Legión de Honor. Fue ideólogo y primer director del Teatro Nacional de Cataluña y posteriormente se estableció en Madrid.

Image is not available
La Fura dels Baus
Image is not available

És una de les companyies teatrals de Catalunya més destacades i amb impacte internacional. Es caracteritza per un llenguatge visceral en fusionar teatre de carrer amb la vitalitat del rock i la irreverència del neocirc. Ha fet incursions també en gèneres com l’òpera.

Es una de las compañías teatrales más destacadas de Cataluña a nivel internacional. Se caracteriza por un lenguaje visceral que fusiona el teatro de calle con la vitalidad del rock y la irreverencia del neocirco. Ha incursionado también en géneros como la ópera..

Image is not available
Comediants
Image is not available

Grup teatral creat el 1971. Des del començament aportà un teatre nou i avantguardista davant del classicisme de l’època. Han actuat arreu del món i han dissenyat grans esdeveniments com la cerimònia de cloenda dels Jocs Olímpics de Barcelona.

Compañía de teatro creada en 1971 que desde el inicio aportó un teatro nuevo y vanguardista frente al clasicismo de la época. Han actuado en todo el mundo y han diseñado grandes eventos como el montaje de la clausura de los Juegos Olímpicos de Barcelona..

Image is not available
Adolfo Marsillach
Image is not available

Barcelona, 1925 – Madrid, 2002
Actor, autor dramàtic, director de teatre i escriptor català en llengua castellana, va participar en més d’una vintena de pel·lícules i en desenes d’obres de teatre. Rebé un Goya i el premi Max de Honor del 2000, entre d’altres guardons.

Actor, autor dramático, director de teatro y escritor catalán en lengua castellana, participó en más de una veintena de películas y en decenas de obras de teatro. Recibió un Goya y el premio Max de Honor del 2000, entre otros muchos.

Image is not available
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Slider