LITERATURA

Jacint Verdaguer:
Mossèn Cinto
Image is not available

Folgueroles, 1845 - Barcelona, 1902 Poeta, escriptor i sacerdot, les obres cabdals són L’Atlàntida i Canigó. Emmarcat en la Renaixença, Verdaguer és una de les figures fonamentals de la literatura catalana del romanticisme i fundacional de la literatura contemporània.

Poeta, escritor y sacerdote, sus obras capitales son L’Atlàntida y Canigó. Enmarcado en el movimiento de la Renaixença, Verdaguer es una de las figuras fundamentales de la literatura catalana del romanticismo y de los fundamentos de la literatura contemporánea.

Image is not available
Mercè Rodoreda
Image is not available

Barcelona, 1908 – Girona, 1983 Està considerada com l'escriptora contemporània en llengua catalana més influent. Així ho testimonien les referències d'altres autors a la seva obra i la seva repercussió internacional, amb traduccions a una trentena d’idiomes.

Está considerada como la escritora contemporánea en lengua catalana más influyente. Así lo atestiguan las referencias de otros autores a la su obra y su repercusión internacional, con traducciones en una treintena de idiomas..

Image is not available
Maria Aurèlia
Capmany i Farnés
Image is not available

Barcelona, 1918 - 1991 Novel·lista, dramaturga i assagista barcelonina. Va rebre el Premi Sant Jordi de novel·la del 1968 amb l'obra Un lloc entre els morts i el Premi Joanot Martorell del 1948 amb El cel no és transparent. Fou presidenta del PEN català entre 1979 i 1983. Destacà també com a activista cultural, feminista i antifranquista.

Novelista, dramaturga y ensayista barcelonesa. Recibió en 1968 el Premi Sant Jordi de novela con la obra Un lugar entre los muertos y en 1948 el Premi Joanot Martorell con El cielo no es transparente. Fue presidenta del PEN catalán entre 1979 y 1983. Destacó también como activista cultural, feminista y antifranquista..

Image is not available
Albert Sànchez Piñol
Image is not available

Barcelona, 1965
És un antropòleg, africanista i escriptor, un dels noms més actuals i internacionals de la novel·la catalana, amb obres tan conegudes com Pandora al Congo, La pell freda, o Victus.

Es antropólogo, africanista y escritor, y uno de los nombres más actuales e internacionales de la novela catalana con obras tan conocidas como Pandora al Congo, La piel fría, o Victus.

Image is not available
Quim Monzó
Image is not available

Barcelona, 1952
Una de les figures més eclèctiques de la literatura en català,
d’estil planer i sovint irreverent, s’ha especialitzat en el conte i en la novel·la curta. També és autor d’innombrables articles i ha estat traduït a més de 20 idiomes. Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2018.

Una de las figuras más eclécticas de la literatura en catalán, de estilo llano y con frecuencia irreverente, se ha especializado en el cuento y la novela breve. También es autor de innumerables artículos y ha sido traducido a más de 20 idiomas

Image is not available
Jaume Cabré
Image is not available

Barcelona, 1947
El filòleg, escriptor i guionista Jaume Cabré és una de les veus més reconegudes de la llengua catalana. Ha rebut el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i la Creu de Sant Jordi.

El filólogo, escritor y guionista Jaume Cabré es una de las voces más reconocidas de la lengua catalana. Ha recibido el Premio de Honor de las Letras Catalanas y la Creu de Sant Jordi.

Image is not available
Pere Gimferrer
Image is not available

Barcelona, 1945
Poeta i assagista català tant en llengua catalana com espanyola, membre de la Real Academia Española de la Lengua. El seu nom apareix sovint a les travesses dels premis Nobel.

Poeta y ensayista catalán tanto en lengua catalana como española, miembro de la Real Academia Española de la Lengua. Su nombre aparece con frecuencia en las apuestas del premio Novel de literatura.

Image is not available
Tirant Lo Blanc
Image is not available

Considerada una de les obres de cavalleries més importants del sud d’Europa, és obra de Joanot Martorell. Escrita entre 1460 i el 1464 fou finalitzada per Martí Joan de Galba. Està considerada com una de les obres fonamentals de la literatura medieval en català.

Considerada una de las obras de caballerías más importantes del sur de Europa, es obra de Joanot Martorell. Escrita entre 1460 y en 1464, fue finalizada por Martí Joan de Galba y es considerada una de las obras fundamentales de la literatura medieval en catalán..

Image is not available
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Slider