MÚSICA MODERNA

Xavier Cugat
Image is not available

Girona, 1900 - Barcelona, 1990
Músic i dibuixant, artista polifacètic i principal difusor de la música llatina als Estats Units. Cugat va fer més de cinquanta pel·lícules, desenes de discos i nombroses actuacions a la televisió i a la ràdio nord-americana i es convertí en el pioner de la introducció de la música al cinema.

Músico y dibujante, artista polifacético y principal difusor de la música latina en los Estados Unidos. Cugat hizo más de cincuenta películas, decenas de discos y numerosas actuaciones en la televisión y en la radio norteamericana siendo pionero en la introducción de la música al cine..

Image is not available
Gloria Lasso
Image is not available

Vilafranca del Penedès, 1922 – Cuernavaca, 2005
Una de les cantants catalanes més reconegudes internacionalment, sobretot a França on s’establí els anys 50 i on interpretà grans èxits. Posteriorment a Mèxic, es donà a conèixer amb la cançó “Luna de Miel”.

Una de las cantantes catalanas más reconocidas internacionalmente, sobre todo en Francia donde se estableció en los años 50 y donde interpretó grandes éxitos. Posteriormente en México, se dio a conocer por la canción “Luna de Miel”..

Image is not available
Núria Feliu i
Tete Montoliu
Image is not available

Núria Feliu és l’única cantant catalana que ha aconseguit enregistrar amb la prestigiosa Blue Note. La seva trajectòria en el jazz va reeixir al costat de Tete Montoliu, compositor i pianista català influenciat per Duke Ellington i John Coltrane, i que esdevingué el músic català més reconegut en aquest gènere.

Núria Feliu es la única cantante catalana que ha conseguido grabar con la prestigiosa Blue Note. Su trayectoria en el jazz junto a Tete Montoliu, compositor y pianista influenciado por Duke Ellington y John Coltrane y que se ha convertido en el músico catalán más reconocido en este género, le ha merecido reconocimiento internacional.

Image is not available
Lluís Llach
Image is not available

Girona, 1948
Membre dels Setze Jutges, Llach va esdevenir símbol de la resistència al franquisme amb les seves melodies, essent un referent de la Nova Cançó. S’exilià a París. “L’Estaca” esdevingué una de les cançons més reconegudes contra la dictadura de Franco..

Miembro de Setze Jutges, Llach fue un verdadero en emblema de la resistencia al franquismo por medio de sus melodías, y en una referencia de la Nova Cançó. Se exilió a París. “L’Estaca” se convirtió en una de les canciones más reconocidas contra la dictadura de Franco.

Image is not available
Gato Pérez
Image is not available

Buenos Aires, 1951 – Caldes de Montbui, 1990
Músic català d’origen argentí, fou un dels pares de la rumba moderna catalana. Molt vinculat a la Sala Zeleste, s’inventà el mot de rock laietà per la fusió musical que donà alguns dels títols més destacats de la música moderna a Catalunya.

Músico catalán de origen argentino, fue uno de los padres de la rumba moderna catalana. Muy vinculado a la Sala Zeleste, se inventó la palabra de rock layetano por la fusión musical que dio algunos de los títulos más destacados de la música moderna en Cataluña..

Image is not available
Maria del Mar
Bonet i Verdaguer
Image is not available

Palma, Mallorca, 1947
Cantant mallorquina especialitzada en música tradicional, tant mallorquina com d'arreu del Mediterrani. És també pintora i ha editat el llibre de poesia Secreta veu amb pintures pròpies.

Cantante balear especializada en música tradicional, tanto mallorquina como de todo el Mediterráneo. Es también pintora y ha editado el libro de poesía Secreta voz que incluye pinturas propias..

Image is not available
Manel
Image is not available

Un dels grups actuals de música en català amb més projecció, les seves cançons barregen el pop amb música folklórica, amb influències que van des de Pau Riba a Antònia Font. Van llançar el seu primer disc al mercat l'any 2008.

Uno de los grupos actuales de música en catalán con más proyección, sus canciones mezclan el pop con música folklórica, con influencias que van desde Pau Riba a Antònia Font. Lanzaron su primer disco al mercado en 2008.

Image is not available
Mònica Naranjo
Image is not available

Figueres, 1974
Una de les cantants més internacionals de l’actualitat, Mónica Naranjo ha venut més de 9 milions de discos, sobretot a l’estat espanyol, a Mèxic i arreu d’Amèrica. Ha fet incursions en àmbits com l’òpera rock i la televisió.

Una de las cantantes más internacionales de la actualidad, Mónica Naranjo ha vendido más de nueve millones de discos, sobre todo en España, en México y en toda América en general. Ha incursionado en ámbitos como la ópera rock y la televisión.

Image is not available
Joan Manuel Serrat
Image is not available

Barcelona, 1943
És un dels cantautors catalans més reconeguts al món gràcies a la seva combinació de peces en català i castellà. Ha conreat des de la copla andalusa al bolero, així com el cançoner popular llatinoamericà i les adaptacions de grans poetes hispànics.

Es uno de los cantautores catalanes más reconocidos en el mundo gracias a su combinación de piezas en catalán y castellano. Ha cultivado desde la copla andaluza al bolero, así como el cancionero popular latinoamericano y las adaptaciones de grandes poetas hispánicos.

Image is not available
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Slider